Sekelji gulaš
Sekelji gulaš
Potrebno je:
l 500 g mesa od plećke
l 500 g kiselog kupusa ribanca
l velika ili 2 manje glavice luka
l 2 čena belog luka
l 3 supene kašike ulja
l lovorov list
l so, biber i mlevena crvena paprika,
l mleveni kim i pavlaka po želji
l Prilog - testenina ili bareni krompir
Ugrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte na kockice sečeno meso. Dodajte luk i nastavite dinstanje, dodajući pomalo vode. Sipajte začine po ukusu, nalijte toplom vodom i kuvajte da meso omekša. Obarite kupus, procedite i dodajte ga mesu, pa sve zajedno kuvajte oko pola sata bez mešanja. Odvojeno obarite krompir ili testeninu i servirajte uz gulaš. Gulaš može biti i malo ljut, a ako želite da aroma bude jača, možete sa mesom dinstati i malo mesnate slanine. Ovako pripremljen gulaš nije težak za varenje i nema mnogo masnoće. Poneki ga serviraju sa pavlakom. Odličnog je ukusa i kada se podgreje.