Sočna prelivena pita sa jabukama
Jabuke, cimet i orasi mnogima su omiljena kombinacija ukusa kojoj je zaista teško odoleti.
Evo predloga kako da ovu kombinaciju upakujete u fantastičan desert. Prelivena pita sa jabukama zaista je mekana i sočna, ovoga puta u obliku slatkih trouglića.
Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.
POTREBNO JE:
1/2 kg. tankih kora
4 veće jabuke
300 gr šećera
limun
vanilin šećer
cimet
100 gr oraha
100 gr suvog grožđa
ulje
PRIPREMA:
Jabuke očistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimeta, vanilin šećer i mlevene orahe suvo grožđe i sve lepo izjednačiti.
Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati, pa pri vrhu kore staviti kašiku fila, raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u videu.
Ređati u tepsiju, premazati malo uljem, pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbet od 200 gr šećera i 150 ml vode dodajte kolutove limuna (može i više šećera), pa prelite vruće trougliće da upiju.