Svinjski gulaš

Ekipa Alo! | Saveti 2016-03-04 22:53:10 2016-03-04 22:53:10

Pikantan, fino ukrčkan, pravi izbor za nedeljni ručak

promo

Sastojci:
- 750 g svinjskog mesa
- 250 g crnog luka
- 100 g suve slanine
- 8 zrna bibera
- 4 kisele feferone
- 2 kašike masti
- kašika brašna
- list lovora
- malo sirćeta, so

Parče suve, prošarane slanine isecite na kockice, a luk na tanke režnjeve, pa propržite na zagrejanoj masti. Dodajte meso isečeno na veće kocke i pržite ga da porumeni. Zatim dodajte list lovora, biber u zrnu, so i cele feferone. Jelo pospite kašikom brašna, promešajte, nalijte pola litra mlake vode i sve zajedno dinstajte oko sat. Dodajte malo sirćeta i među prstima šećera, radi slatko-kiselog ukusa. Prijatno!

Expand player
Pogledajte više