TAJNA ZA NAJBOLJE KNEDLE OD GRIZA Najlepši dodatak za domaću supu (RECEPT)
Spremate ukusnu domaću supu, a nemate rezance. Ništa zato. Uz pomoć ovog recepta napravićete najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali, piše Stvar ukusa.
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Sastojci:
1 jaje
oko 3 kašike griza
malčice ulja
pola kašičice suvog začina
Priprema:
U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.
Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je oko 3 kašike griza.
Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Dodajte i suvi začin i ulje, izmešajte i obavezno ostavite 5,6 minuta da odstoji.
Onda ćete videti da li masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.