Ovih pet namirnica će vam sačuvati srce!

Alo! | Saveti 2017-03-02 10:00:39 2017-03-02 10:00:39

Hrana je najvažnija stvar kada je vaše zdravlje u pitanju. Njome možete znatno skratiti, ali i produžiti sebi život

Shutterstock

Brusnica

Osim što brusnica pomaže kod infekcija mokraćnog sistema, odlična je i za zdravlje srca i krvnih sudova. Koristi se i za sprečavanje nastanka raka i infekcija, a uz to jača otpornost organizma. Brusnice sadrže polifenole, koji imaju antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva i sprečavaju nastanak srčanih bolesti.

Avokado

Avokado je bogat zdravim mastima koje snižavaju nivo holesterola u telu. Takođe, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Avokado sadrži mononezasićene masnoće koje su vrlo korisne za srce i podižu nivo dobrog holesterola u krvi.

Borovnice

Borovnice sadrže visok nivo antioksidansa, vitamina i minerala i imaju važna lekovita svojstva. Štite od bolesti srca i krvnih sudova, smanjuju mogućnost nastanka raka, poboljšavaju vid i funkcije mozga.

Nar

Nar je odličan za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Smanjuje visoki krvni pritisak, štiti srce, sprečava razvoj bolesti, reguliše holesterol i ubrzava proces uništavanja masnih naslaga u ćelijama krvnih sudova.

Crni čaj

Redovno konzumiranje crnog čaja može pomoći u smanjenju nekoliko faktora koji doprineose bolesti srca i krvnih sudova. Redovna konzumacija crnog čaja pomaže u smanjenju triglicerida i povećanju nivoa HDL holesterola (dobrog holesterola).

Expand player
Pogledajte više