ljudsko srce
Shutterstock
ljudsko srce

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Brusnica

Osim što brusnica pomaže kod infekcija mokraćnog sistema, odlična je i za zdravlje srca i krvnih sudova. Koristi se i za sprečavanje nastanka raka i infekcija, a uz to jača otpornost organizma. Brusnice sadrže polifenole, koji imaju antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva i sprečavaju nastanak srčanih bolesti.

Avokado

Avokado je bogat zdravim mastima koje snižavaju nivo holesterola u telu. Takođe, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Avokado sadrži mononezasićene masnoće koje su vrlo korisne za srce i podižu nivo dobrog holesterola u krvi.

Borovnice

Borovnice sadrže visok nivo antioksidansa, vitamina i minerala i imaju važna lekovita svojstva. Štite od bolesti srca i krvnih sudova, smanjuju mogućnost nastanka raka, poboljšavaju vid i funkcije mozga.

Nar

Nar je odličan za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Smanjuje visoki krvni pritisak, štiti srce, sprečava razvoj bolesti, reguliše holesterol i ubrzava proces uništavanja masnih naslaga u ćelijama krvnih sudova.

Crni čaj

Redovno konzumiranje crnog čaja može pomoći u smanjenju nekoliko faktora koji doprineose bolesti srca i krvnih sudova. Redovna konzumacija crnog čaja pomaže u smanjenju triglicerida i povećanju nivoa HDL holesterola (dobrog holesterola).

Komentari (2)

MA

02.03.2017 10:28

da nismo znali! Jos samo da nadjemo nekog ko ce da nam kupuje to " jeftino" voce.

Sosa

02.03.2017 10:34

I koliko to košta? Ne nije za moj dzep. Onazisu Nikolicu i naprednim poslanicima koji imaju mesečna primanja po 2 osnova.