Pohovane punjene tikvice sa KROMPIROM! Savršen ručak koji se lako sprema! (RECEPT)
Potrebno je:
700 g krompira
2 tikvice
3 jaja
100 g prezli
soli, bibera
malo brašna
100 g šunkarice
100 g tvrđeg sira
Pročitajte još:
Priprema:
Tikvice oljuštiti, pa iseći na tanke listove po dužini. Posoliti i ostaviti 10 minuta. Umutiti jaja.
Na foliju sipati brašno i prezle. Dva lista tikvica ukrstiti pa na sredinu staviti list šunkarice i sira preklopiti tikvicu. Umočiti u brašno, jaja i prezle.
Ređati u podmazan pleh. Očistiti krompir iseći ga kao za pomfit, dodati začina, soli belog luka, aleve paprike, ulja, pa sve izmešati i sipati u tepsiju i peći u rerni sa tikvicama na 200 stepeni Celzijusa oko 50 minuta.