Danijela Jovanović
Foto: Privatna arhiva
Atlas

Alo / Nenad Vujanović

Konzilijum: Menadžer op. bloka Vladimir Puhača i dr sci. Nenad Živković, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Pošto su razmotreni prijavljeni slučajevi, konzilijum lekara odlučio je da bi endoskopiju kičme trebalo da dobije Danijela Jovanović iz Požarevca.

- Od brojnih ljudi koji su se javili, smatrali smo da je Danijeli pomoć najneophodnija. Ona ima degenerativnu promenu na kičmi, a kako je sama opisala svoje stanje, već dvadesetak godina živi sa bolom. Nakon operacije će istog dana biti oslobođena bola i moći će da se vrati normalnom životu - rekao nam je dr Nenad Živković, specijalista neurohirurhije.

Kako nam je dr Živković objasnio, na snimku s magnetne rezonance vidi se prolaps, odnosno hernijacija diska u L5/S1 nivou, što Danijelu čini apsolutnim kandidatom za endoskopsku neurohirurgiju.

 - Tokom intervencije, napravićemo sasvim mali rez, gde ćemo jednom cevčicom doći do te hernijacije diska koja pritiska koronove. Operacija traje oko pola sata, najviše sat - rekao je dr Živković.

Nakon konzilijuma, Danijelu smo obavestili da je ona izabrana i da je na korak do života bez bola. Iznenađenje, sreća i neverica - tako je opisala svoje stanje.

- Nikada nisam ništa dobila za džabe, pa nisam ni sada verovala da ću dobiti operaciju, iako sam se potajno nadala. Hvala svima, presrećna sam! - rekla nam je Danijela.

Danijelana dokumentacija

Alo / Nenad Vujanović

Danijelina dokumentacija, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Kako je objasnila, njene patnje s kičmom počele su pre oko dve decenije, kada je još trenirala džudo. Nije imala neku ozbiljniju povredu, ali je osećala da se nešto loše dešava. Onda je imala udes, nakon kojeg se situacija pogoršala.

- Imala sam jednu intervenciju, ali izgleda da nije dobro odrađena. Rekli su mi da se to nekada dešava i na tome se završilo. Tako da je moj život tekao dalje i to s bolom. Ovo je za mene neverovatna vest, konačno normalan život - kazala je ona.

Danijela će uskoro biti operisana, a svi čitaoci „Alo!“ i dalje imaju priliku da učestvuju u ovom konkursu jer se akcija u kojoj darujemo zdravlje nastavlja.

Danijela Jovanović

Foto: Privatna arhiva

Danijela Jovanović, Foto: Foto: Privatna arhiva