SINIŠA MALI NA VAŽNOM SASTANKU Poslednji detalji pred pomoć države u iznosu do 20.000 evra!
Foto: Ministarstvo finansija

Tema razgovora su bili poslednji detalji pre realizacije ostvarivanja prava na novčanu pomoć države za kupovinu stana ili kuće u iznosu najviše do 20.000 evra. Cij politike i pomoći je podizanje nataliteta i zasnivanje porodice mladih ljudi u Srbiji.

- Zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovaramo poslednje detalje Uredbe koja će uredjivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rodjenja deteta. Želimo da napravimo takve kriterijume da što više gradjana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji.

Baš zato, želimo da subvencionišemo i kupovinu stana, ali i izgradnju kuća, u iznosu najviše do 20.000 evra. Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Republike Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rodjenja deteta. Očekujemo da se u narednih 10 dana Uredba nadje na sednici Vlade RS, tako da će tada biti poznati svi detalji, izjavio je Siniša Mali na svom Instagram nalogu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading