KIRIJA BILA 400, SAD 800 EVRA Podstanarske muke Rusi i Ukrajinci razgrabili stanove u Beogradu, očekuje se novo poskupljenje
Foto: Alo/printscreen

Cene zakupa stanova vrtoglavo rastu poslednjih meseci, ali još gore je što će se taj trend nastaviti.

- U prvom talasu masovnog dolaska građana Rusije i Ukrajine u Srbiju zabeležili smo ogromnu potražnju stanova. Najviše su ih zanimali oni čija cena je bila od 400 do 800 evra. Dešavalo se da takvi stanovi odu za sat, dva, a zbog velike tražnje, cene su skočile u proseku 30 do 50 odsto. Odnosno, stanovi od 400 evra su otišli na 800, one od 800 smo izdavali po 1.000, 1.500 evra - naveo je Marko.

Prema njegovim rečima, narednih nedelja očekuje se i novi rast renti.

- S obzirom na aktuelna dešavanja u Rusiji, očekujemo novi talas Rusa koji će, sasvim je izvesno, doći kod nas i želeće da iznajme stanove. A to će, logično, podići kirije. Očekujemo da će to opet mahom biti građani srednjeg sloja, kao u prvom talasu. Njih, osim izuzetaka, nisu zanimali luksuzni stanovi, oni petosobni kod Hrama Svetog Save ili na Dedinju čiji je mesečni zakup po 5.500 evra. Bilo je nekih Rusa koji su iznajmili nekretnine od 2.000 do 3.000 evra, ali u manjem broju. To objašnjavamo činjenicom da su oni najbogatiji Rusi i Ukrajinci na neke druge načine našli sebi krov nad glavom - istakao je Marko.

Iako nisu detaljno istraživali, Marko je izneo podatak da je među klijentima njegove agencije bilo mnogo više Rusa nego Ukrajinaca.

Za 60 kvadrata na Ledinama 900 evra

Apsolutni pobednik na listi nerealno visokih renti je jedan gazda iz beogradskog prigradskog naselja. Reč je o vlasniku stana od 60 kvadrata na Ledinama, koji za kiriju traži 900 evra. Stan ima tri sobe i dnevni boravak, oglas je „okačio na Tviter“ i brzinom svetlosti izložio sebe rafalnoj paljbi tviteraša.

„Ma daj, bre, jesu Ledine slučajno u Beču?“: „Stan ekstra sređen, ali 900 evra?“; „Za duplo manje novca plaćaš ratu 10 godina i imaš svoj stan“; „Budite realni, neće Rusi na Ledine“ bili su samo neki od komentara.

Kako su rasle rente

- Ipak, to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer neretko se događalo da nas zovu Ukrajinci koji se predstave kao Rusi, uvereni da ćemo im tako dati neke olakšice, jer su došli u Srbiju sa uverenjem da je naklonjenija Rusiji - objasnio je naš sagovornik.

KIRIJA BILA 400, SAD 800 EVRA Podstanarske muke Rusi i Ukrajinci razgrabili stanove u Beogradu, očekuje se novo poskupljenje

Foto: Alo/printscreen

 

 

 

Pre četiri meseca  i sada

 

400 evra     800 evra

500 evra     900 evra

700 evra     1.000 evra

800 evra     1.500 evra

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Koje muke

12.10.2022 14:40

Ja podstanar kupila stan. A Nišlija sas naglasak nema kome da izda rupu na Banovom brdu, osim ruskim prostacima. Ali sad je kasno, naučili ga pameti. Bg seljoberi. Moj stan u Vojvodini.