EVO GDE JE NOVO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI Ovaj deo zemlje će procvetati
Foto: Nebojša Babić

U Srbiji je pronadjeno bogato ležište zlata u Žagubici, na lokalitetu Čoka Rakita, saopštila je ministarka rudarstva i energetike Drubravka Đedović.

- Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93%. 

Ovo u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele zemlje, posebno za region istočne Srbije.

Ono što treba napomenuti, jeste da je projekat u fazi istraživanja, da je potrebno kroz nova istraživanja potvrditi ove dobre rezultate, a onda nakon toga izraditi elaborat kojim će se izvršiti verifikacija resursa i rezervi - kaže ministarka.

Podsećamo, predsednik Vučić je objavio da su u Srbiji otkrivena i nalazišta zlata i kalcijum-karbonata. Početkom januara je dodao da je nalazište u jednom od najsiromašnijih delova Srbije.

- Za jedno se zna da je u Gadžinom Hanu, a čekam dozvolu da kažem gde je tačno i ovo drugo”, rekao je Vučić, ali i dodao da će opština “doslovno procvetati, te da je u njoj pronađeno “mnogo više zlata nego što imamo u rudniku Čukaru Peki”.

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
ANTONIO

20.01.2023 12:53

Kupujem pet ari zemlje, okolina Žagubice... Ponude slati što pre!

Sreten Jovanović

20.01.2023 13:12

Živeo naš predsednik Vučić💪💝Živela Srbija🎺🇷🇸🇷🇸🇷🇸💒💪😅❤️👋👋

Србислав

20.01.2023 13:51

Ако процветамамо као до сада онда нема ништа од нас. Само не знам коме ће дати консеције за копање и колика ће бити радна рента. Све дадоше за багателу.

Milosava Maksimlvic

20.01.2023 15:21

Naša zemlja je Bogata i umovima. Građanima.Predsednikom.. A i Rudom.. Živela Srbija!!!