Ripacandida, Basilicata
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Inicijativa za dom od 1 evra u Ripakandidi ima glavni cilj obnavljanje stambene funkcije istorijskog centra.

Da bi se to postiglo, potrebno je proći kroz urbanističko-građevinsku reformu koja favorizuje smeštaj porodica, turističke delatnosti, prodavnice ili zanatske ili socijalne radionice.

Hajde da saznamo više o ovom selu u provinciji Potenca i saznamo kako možete doći do kuća od 1 evra na prodaju u Ripakandidi

Kuće od 1 evra u Ripakandidi 2023

Primarni cilj inicijative za dom od 1 evra u Ripakandidi, kako je izričito navedeno od strane lokalnog veća, jeste da se obnovi i revitalizuje rezidencijalni aspekt istorijskog centra, a istovremeno ga poboljša društvenim elementom.

Da bi se to postiglo, potrebna je reforma urbane izgradnje, koja ima za cilj da podstakne osnivanje porodica, turističkih preduzeća, maloprodajnih objekata, zanatskih radionica i društvenih preduzeća.

Renoviranje, unapređenje i obezbeđenje privatnih zgrada u istorijskom centru, garantujući njihove higijenske i sanitarne uslove, takođe znači pomaganje lokalnoj privredi zapošljavanjem lokalnih firmi i radnika u tom procesu.

Zbog toga projekat kuće od 1 evra u Ripakandidi planira da doprinese socio-ekonomskom razvoju grada, kroz oporavak istorijskog, arhitektonskog tkiva.

Lokalno veće naglašava da ova inicijativa ima značajan značaj u urbanističkom smislu, jer se očekuje da će generisati novi ekonomski zamah. Sveobuhvatni cilj ostaje promocija socio-kulturne integracije, koja će se postići proširenjem stambenih i turističkih mogućnosti smeštaja, čak i za nerezidente.

O Ripakandidi, Bazilikata

Ripakandida je malo selo od oko 1.700 stanovnika, sa karakterističnim srednjovekovnim istorijskim centrom koji se nalazi na litici okruženoj brdima u oblasti Vulture-Melfese.

Teritorija sela prostire se preko obronaka vulkanskog terena Monte Vulture, formirajući ekspanzivan podregion unutar Lučanske oblasti. Ovaj region je poznat po uzgoju i proizvodnji grožđa 'Aglianico', koje se koristi za stvaranje proslavljenog vina Aglianico del Vulture.

U istorijskom centru Ripakandide nalazi se nekoliko palata koje datiraju iz 1700-ih i 1800-ih, kao i Casa Lioi, mala palata izgrađena oko 1089. godine, na artefaktima iz sigurno ranijeg perioda. Takođe je vredna pažnje drevna plemićka rezidencija Palaco Baffari-Rossi, na čijem se donjem spratu nalazi Gradska umetnička galerija Ripacandida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading