Srbija Beograd
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Među pet kandidata bio je i naš glavni grad i to sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve".

Svi kandidati imali su priliku da se još jednom predstave, po dvadeset minuta, redosledom koji je određen žrebom. Prva je bila Malaga iz Španije, koja se predstavila projektom "Urbana era: ka održivom gradu", zatim San Karlos de Bariloče iz Argentine, a njihov projekat je "Priroda + tehnologija = održiva energija. Održiva budućnost za čovečanstvo", američka Minesota, sa "Zdravi ljudi, zdrava planeta: zdravlje i blagostanje za sve"; Puket (Tajland), koji ima projekat "Budućnost života: živeti u harmoniji, deliti prosperitet".

Prezentancija srpske prestonice je odlično prošla.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se povodom pobede Beograda u trci za EXPO 2027.

Predsednik Vučić rekao je da je Srbija pored velike konkurencije uspela da dobije EXPO 2027.

 

Mali: Izbor naše zemlje za domaćina EXPO 2027 sjajna vest za Srbiju

Izbor naše zemlje za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, je sjajna vest za Srbiju i za sve njene građane, kao i velika čast za našu zemlju, posebno imajući u vidu činjenicu da je Beograd pobedio u veoma jakoj konkurenciji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

"Igrali smo utakmicu sa velikim državama na svetu. Sa Amerikom, Španijom, Tajlandom i Argentinom i jedan Beograd i jedna Srbija je dobila tu čast da bude domaćin jedne ovakve izložbe koja će se održati od 15. maja do 15. avgusta 2027.", izjavio je on za Tanjug. Mali, koji je bio i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu "Expo 2027" je naglasio i da će Beograd tokom organizacije ove prestižne manifestacije biti ekonomski centar sveta.

"Očekujemo preko tri miliona posetilaca, a procene su da će ukupan efekat ove izložbe biti preko milijardu evra. Preko 120 zemalja će doći i potvrditi da je Beograd prihvatljiv i za istok i za zapad, ali i za sever i jug" dodao je ministar. Prema njegovim rečima, ova vest koja je danas stigla iz Pariza potvrda je i ispravnosti ekonomske politike koju vodi Srbija. " Od 2012. kada je Srbija bila na ivici bankrota, pa evo do danas zemlja se puno promenila i prošla kroz mnogo teških trenutaka, ali smo i nekako potvrdili da umemo i znamo i da pobeđujemo, posebno u nečemu u čemu do sada nismo pobeđivali, a to je ekonomija", rekao je Mali.

Ministar je istakao da ova pobeda puno znači za Srbiju, jer će povećati atraktivnost zemlje za nove fabrike, nova radna mesta, nove investicije, a to sve znači kako kaže " bolji život i bolji standard građana ".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading