DA LI JE OVO NAJPAPRENIJA PLAŽA U GRČKOJ? Srbin poslušao preporuku, novčanik stradao! Gorko se kaje
Foto: Youtube/Printscreen

Srpski turista na letovanju u Grčkoj gorko se pokajao kadq je poslušao savet internet saveznika. Naime, on je pitao za preporuku u jednoj od popularnih Fejsbuk grupa koja okuplja ljubitelje grčkih plaža i mora.

Međutim, brzo se pokajao jer ga je tuđ savet skupo koštao. On je na Fejsbuk grupi "Grčka uživo" upitao naše ljude za dobar bar na plaži i oni su mu odgovorili.

No, ta preporuka ispraznila je njegov novčanik.

"Tražio sam savet gde da nađem dobar bar na plaži i svi ste zapeli idi na Kseniju pa na Kseniju. J.... ste mi kevu sa savetom. 2 ležaljke 40 jura. Dva dana bez giros i kukuruz", napisao je na Fejsbuku istovremeno objavljujući kako će morati da uštine "budžet" i dva dana ostane bez girosa.

Kako je svojevremeno objavila grupa Grčka info, Ksenija je jedna od najpopularnijih plaža na Halkidikiju, tačnije Kasandri. Nalazi se na oko 4 km od Pefkohorija i nedaleko od mesta Paliuri, i ušuškana je u uvali. To je potez obale dug oko 3 km sa više različitih kafića tj. barova.

Nekada davno krajem 80-ih godina na ovoj plaži je postojao jedan jedini kafić (Xenia beach bar) i po njemu je cela plaža dobila ime. Iako pomenuti kafić odavno ne postoji, plaža "Xenia" je ipak ostala upamćena po njemu. Peščana je, s veoma čistom i bistrom toplom vodom i idealna je za decu zbog postepenog prelaza u dubinu.

Kao što je uobičajeno za Grčku sastoji se od uređenog i slobodnog dela. U uređenom delu postoji nekoliko barova se ležaljkama i suncobranima koji su besplatni uz naručivanje pića. Moguće je takođe naručiti i brzu hranu, a na plaži ima tuševa i kabina za presvlačenje. Neki od barova su prilično popularni među mlađom populacijom tako da se u njima pušta glasna muzika, piše Grčka info.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading