dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je objavljeno na portalu Krug.rs, stipendije grada Kraljeva (za trećinu veće od republičkih), za tekuću školsku godinu primaće 50 najbolje rangiranih studenata koji studiraju na fakultetima čiji je osnivač država.

Komisija za dodelu stipendija studentima iz Kraljeva, koja je utvrđivala rang listu imala je težak zadatak da od 72 prijavljena kandidata koji su ispunjavali uslove rangira 50 najboljih, a to su ove godine oni koji su imali prosek od 10,00 zaključno sa 8,89. Njima je danas ugovore uručilo gradonačelnik dr Predrag Terzić.

Iznos stipendije je ove godine 20.000 dinara mesečno i prima se deset meseci, a ukupan iznos mora biti isplaćen do kraja kalendarske godine, da bi se planirana sredstva od 10 miliona dinara utrošila iz budžeta za ovu godinu. Stipendija se dodeljuje bez obaveze vraćanja.

Pravo na stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova prvog i drugog stepena, počev od druge godine studija, na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija, koji su „na budžetu“ i imaju prosečnu ocenu iznad 8,50.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading