SVE DALA U DOBROTVORNE SVRHE Sara je izgradila imperiju, a onda se odrekla ogromnih prihoda
Foto: EPA/EPA/SHAHZAIB AKBER

Sara Vilson je žena koja je izgradila velnes imperiju od milion funti i rešila da se odrekne prihoda i sve da u dobrotvorne svrhe.

Sara je 2011. godine karijeru počela kao kolumnista, to je dovelo do e-knjige,  i tri bestselera Njujork Tajmsa, ali šest godina kasnije, više nije uživala u tome.

„Posao je došao do tačke u kojoj je od radosti stvaranja, izmišljanja, povezivanja sa ljudima, prešao u poslovnu brigu, rekla je ona.

„Moj motiv ranije nije bio novac… bilo je vreme da idem. Ja sam vaspitač, komunikator. Nije novac sve."

 

 

Sara je rasprodala deo imovine za nepoznat iznos, a profit od svog poslovanja usmerila u filantropski fond, sarađujući sa raznim dobrotvornim organizacijama kao što je ona koja donira vunene komade skloništima za žene tokom zimskih meseci.

Zašto se odlučila za ovaj put

„Novac mi nije bitan. Svesna sam da niko drugi to ne radi na ovaj način – da izgleda suludo“, kaže ona. „Ali oduvek sam želela da osporim kapitalistički model. Zarađujem dovoljno novca da se sada izdržavam pišući knjige, održavajući korporativne glavne razgovore i konsalting".

„Davanje nije samo moralni imperativ, već je i najpouzdaniji pogodak za sreću ili dobro zdravlje koji možete dobiti, zaključila je Sara, koja je postala legenda, piše metro.co.uk

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading