hotel jugoslavija
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Planom je obuhvaćeno oko 11,73 ha i to: Blok 11, deo Bloka 10 i deo Bloka 9, između Bulevara Nikole Tesle, produžetka Bulevara maršala Tolbuhina, Keja oslobođenja (uključujući deo priobalja i akvatorije reke Dunav) i granice PDR-a multifunkcionalnog sportsko-kulturnog sadržaja na području "Parka prijateljstva"- Ušće, piše eKapija.

Povod za izradu PDR-a je, kako se navodi, "inicijativa i iskazana potreba, za proverom potencijala, ograničenja i razvojnih prioriteta područja i stvaranje planskog osnova za izgradnju novih sadržaja na predmetnom prostoru", uz kako se dodaje "obezbeđivanje funkcionalnih, tehnoloških i kapaciteta tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju uz očuvanje i poboljšanje postojećih uslova životne sredine i njene zaštite".

U granicma plana predviđeno je formiranje M4 - Zone mešovitih gradskih centara u zoni više spratnosti.

Zona M4 planira se u Bloku 11 na regulaciji između saobraćajnice Bulevar Nikole Tesle i dunavskog keja. Blok 11, inače, predstavlja prostornu celinu kompleksa hotela Jugoslavija sa zgradom hotela kao glavnim objektom uz izgrađene prateće objekte.

Granice zone M4 se, kako se navodi u planu, poklapaju sa granicama građevinske parcele budućeg kompleksa.

Planirana je izgradnja kompleksa sa visokim objektom u novoj prostorno-funkcionalnoj, saobraćajnoj i tehnološkoj organizaciji prostora sa poslovnim prostorima, komercijalnim delatnostima i stanovanjem kondominijumskog tipa.

- Pored stanovanja, moguća je izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih namena, koje svojom funkcijom ne narušavaju konfor stanovanja i životnu sredinu, i to trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, hoteli, kazino, uslužno zanatstvo, turizam, sportski sadržaji, sadržaji kulture, lekarske ordinacije, zdravstvene ambulante, apoteke, računski centri, objekti obrazovanja (privatne škole, igraonice, radionice za decu i sl.),u funkciji ostvarivanja definisanog procenta zastupljenosti planiranih namena u okviru urbanističke zone - piše u dokumentu.

Očekivana visina budućeg objekta je do 155 m, a planirana BRGP kompleksa (ukupno) 240.000 m2.

S obzirom na očekivano povećanje broja potencijalnih korisnika prostora, jedina izmena u odnosu na postojeće stanje jeste proširenje Bulevara Nikole Tesle na raskrsnicama sa Ulicom Aleksinačkih rudara i Bulevarom maršala Tolbuhina. Proširenje se potencijalno ogleda u izgradnji izlivne trake za ulaz u Blok 11 na dva punkta, u produžetku Ulice Aleksinačkih rudara i u produžetku Bulevara maršala Tolbuhina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading