siniša
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

- Poslednji dan je sutra, 20. septembra. Jedna mnogo lepa akcija mnogo lepa ideja Vlade Republike Srbije da pomognemo našim majkama. Do današnjeg dana se prijavilo, zajedno sa majkama koje automatski dobijaju pomoć 1.100.000 dece. Skoro sva deca do 16. godina su se prijavla, što znači da smo pogodili u metu sa merom koju smo predložili. Mi novac za to imamo to je nekih 11 do 12 milijardi dinara - saopštio je Siniša Mali.

Ministar je saopštio da isplatra kreće 25. septembra kao što je i obećano

- Kao što smo obećali isplata kreće 25. septembra. 25.- 26. ja mislim da ćemo u ta dva dana da isplatimo sve majke. Tačno smo pogodili da je to septembar mesec polazak u školu. Sam broj prijavljenih roditelja govori da smo pogodili u pravu metu - istakao je ministar.

- I onda kada pogledate sve pomoći koje smo imali od 2020. godine od kada je krenula pandemija korone, da vas podsetim 100 evra koje smo isplatili za 6.100.000 građana kada je krenula pandemija. Jednokratne pomoći za penzionere za neposlene za mikro, mala srednja preduzeća. A sve to kada saberete bilo je nekih 9 milijardi evra. A sada imamo nikada veću zaposlenost nikada nižu ne zaposlenost sačuvali smo radna mesta, podižemo plate, podižemo penzije... - istakao je ministar.

Ceo odgovor ministra Siniše Malog možete pogledajte u narednom snimku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading