BEOGRAĐANKU ŠOKIRALI U RESTORANU: Kad je čula koliko naplate kašiku namaza - bruka!
![BEOGRAĐANKU ŠOKIRALI U RESTORANU: Kad je čula koliko naplate kašiku namaza - bruka!](/data/images/2022-12-16/716710_y4eqvkgqu4idn24ettlx_f.jpg?timestamp=1706286781?timestamp=1706223600)
Devojka je želela da začini svoj burito, koji inače košta 600 dinara, sa nečim novim, a radnica joj je ponudila namaz od gvakamole, napominjući da se on dodatno plaća. Podsetimo, gvakamole se prave od avokada, uz dodatak limuna, paradajza na kockice i belog luka.
- Ona jeste rekla da se dodatno naplaćuje, ali nije napomenula da je reč o skoro četvrtini vrednosti jela koje sam naručila. Da sam znala da se naplaćuje 160 dinara, razmislila bih. Smatram da je važno da naglase ovu informaciju, ili bar da piše... - priča devojka.
![BEOGRAĐANKU ŠOKIRALI U RESTORANU: Kad je čula koliko naplate kašiku namaza - bruka!](/data/images/2023-01-09/724081_screenshot-1tortilja-kasa-instagram_orig.jpg?t=1706286704)
Foto: instagramprintscreen
U šali se provukla i rečenica, "da nije južno voće, već srpsko, ne bi se ni plaćalo". Ipak, u jeku svih dešavanja u svetu i kriza, sada više nego ikad je važno da cenimo naše domaće proizvode.
Izvoz voća i povrća opao je značajno tokom prošle godine, a najviše smo izgubili na ruskom tržištu. Ipak, naš kec u rukavu postaje sektor kiselih proizvoda, a odlično smo prolazili i sa izvozom čipsa.
No, ako se vratimo na gvakamole, zanimljiv detalj je da restorani širom sveta izbacuju ovaj namaz i za to nisu razlog ni ukus ni cena ni kalorije, već nešto četvrto - ekologija, piše Telegraf.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)