Venčanje
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Usled poskupljenja svadbi i rasta svih cena, gosti su u dilemi i suočeni sa potrebom da povećaju taj magičan broj. Više nije dovoljno odvojiti 100 evra, jer sada mnogi smatraju da je potrebno dati i do 150 evra po paru.

Promena životnog standarda direktno utiče na povećanje cene poklona. Ranije je 50 evra bilo dovoljno po osobi, ali sada, sa rastom cena i inflacijom, parovi često daju 150 evra umesto dosadašnjih 100 evra.

Dobijanje pozivnice za venčanje, osim sreće i uzbuđenja, često izaziva zabrinutost zbog finansijskih obaveza koje dolaze s tim. Pitanje "kako ćemo sve to finansijski pokriti?" postaje sve češće, jer cene svadbenih ceremonija kontinuirano rastu. Samim tim, iznos novca koji se stavlja u koverat mora biti bar malo veći.

koverta

Foto: Shutterstock

 

Prema svedočanstvima na društvenim mrežama, tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima, a neretko se može čuti da mnogi odustaju od odlaska na svadbu, jer je u startu potrebno previše novca.

Kako je ranije po jednoj osobi bilo potrebno 50 evra, sada se smatra da ako je u pitanju bliska osoba ispod 100 evra nije prihvatljivo. Takođe, ako se na sve to doda kupovina haljine/odela, pa takođe još neke "sitnice", pripreme za odlazak na slavlje mogu trajati danima, dok se trošak iz džepa samo povećava.

Govoreći o poklonima, na dečije rođendane uglavnom su se nosile igračke, kao i po neka odevna stvar, ali trend "davanja novca" prodreo je i ovde. Roditelji, uglavnom daju bar po 1.000 dinara mališanima, jer je kako se navodi na mrežama, bolje da oni kupe ono što žele, nego da im se nameće, kao i da je lakše, jer se ne troši vreme na traženje poklona.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading