KO SE SEĆA ČUVENIH OPANAKA BOROVO? Možda se vraćaju?!
Foto: printscreen/facebook

Dobrom vešću završila je prva faza postupka prikupljanja ponuda potencijalnih investitora za vukovarskog obućara Borovo. Kako nam je potvrđeno u Upravi Borova, na tender koji je bio otvoren proteklih mesec dana, pristigla je jedna ponuda.

Zasad u Borovu ne izlaze s detaljima, pa tako ne otkrivaju ni ime potencijalnog ulagača, jer je s njim, kako pojašnjavaju u odgovoru Uprave, potpisan ugovor o poverljivosti informacija.

ugovor

Foto: Shutterstock

 

 

S obzirom na to da za ovog industrijalca dosad nije bilo interesa, vest o tome da je iskazan interes za ulaganje u Borovo ohrabrujuća je za dalji postupak očuvanja proizvodnje u vukovarskim pogonima.

Dubinsko snimanje

Kako će, pak, teći dalji postupak za pripremu dokapitalizacije i programa restrukturiranja, o kolikom bi se finansijskom zahvatu moglo raditi i hoće li se i kako u njega uključiti i država, biće u ingerenciji CERP-a, u čijem je Borovo 100-postotnom vlasništvu.

Dubinsko snimanje U CERP-u će dalje poteze tek utvrđivati, nakon što se potvrdi da je reč o ulagaču koji može osigurati Borovu konkurentnost, dugoročnu likvidnost i razvoj. I ponuđač bi prije daljnjih razgovora trebao sprovesti dubinsko snimanje, a potom će, poklope li se njihovi interesi, uslediti daljnji pregovori i usuglašavanje oko preuzimanja i restrukturiranja vukovarske fabrike.

KO SE SEĆA ČUVENIH OPANAKA BOROVO? Možda se vraćaju?!

foto/rina

 

 

Svojevremeno je, još u vreeme kada je na poziciji potpredsednice Vlade bila Martina Dalić, ispitivan teren za postojanje interesa za preuzimanje Borova, a CERP-u su bila stigla dva pisma o namerama, no, taj postupak nije se pomakao s mrtve tačke.

Mali izgledi bez partnera

Prošlu poslovnu godinu Borovo je s oko 500 zaposlenih završilo s prihodima od 12,4 miliona evra, uz 1,4 miliona evra gubitka, dok je EBITDA u 2023. godini pozitivan, na nivou od 112 hiljada evra. Kako se iz nezaničnih izvora čuje, mogući kandidat za strateškog partnera Borova dolazi iz redova domaćih fabrika, i to iz branše, piše Kurir.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading