novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Kako se navodi, navedene zahteve moguće je dostaviti i nakon 1. jula, a najkasnije do kraja 2024, ali u tom slučaju se osnovna naknada uvećava za 3.000 dinara usled neblagovremenog dostavljanja.

Dodaje se da je dokumentaciju iz člana 45. Zakona o računovodstvu moguće podneti samo nakon javnog objavljivanja RGFI za 2023. kao potpunog i računski tačnog, kreiranjem i dostavljanjem novog zahteva putem Posebnog informacionog sistema Agencije: "Dokumentacija uz RGFI" ili "Korigovani RGFI sa dokumentacijom" ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljeni RGFI.

U saopštenju se precizira da obveznici revizije kojima je RGFI javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade, imaju mogućnost da do kraja godine ponove postupak dostavljanja RGFI zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva "RGFI i dokumentacija", uz plaćanje uvećane naknade usled kašnjenja u dostavljanju dokumentacije.

Pomenuti zahtev,  takođe putem sistema, treba da kreiraju i dostave i oni obveznici revizije koji još uvek nisu dostavili RGFI.

APR navodi da detaljne informacije o podnošenju navedenih vrsta zahteva obveznici mogu pročitati na internet stranici agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading