KAKVA PREVARA NETFLIXA! Korisnici pobesneli, navukli ih da daju pare, pa sproveli prljavi plan
Foto: Printscreen

Promenu su primetili pre svega korisnici iz Kanade i Velike Britanije koji su o njoj diskutovali na platformi Redit.

Kako navodi jedan od korisnika osnovnog plana pretplate bez reklame za 11,99 dolara mesečno, Netfliks ga je porukom obavestio da će ova usluga biti ukinuta do 13. jula i da mora da izabere drugu vrstu pretplate da bi mogao da i dalje gleda sadržaj, prenosi portal Verdž.

Korisniku je ponuđeno da pređe na osnovni plan koji sadrži reklame za 6,99 dolara mesečno ili da plati 15,49 dolara mesečno za korišćenje Netfliksa bez reklama.

Kao i mnoge druge platforme, Netfliks se trudi da podstakne korisnike da pređu na pretplatu sa reklamama koju je u maju koristilo 40 miliona ljudi, dodaje tehnološki portal.

Netfliks je u aprilu objavio da je negov prihod u prvom kvartalu 2024. porastao za 15 odsto međugodišnje na 9,37 milijardi dolara.

Profit Netfliksa za prvi kvartal 2024. iznosi 2,33 milijarde dolara, odnosno 5,28 dolara po akciji, što je značajno više u odnosu na isti kvartal 2023. godine, kada je zabeležen prihod od 1,30 milijardi dolara ili 2,88 dolara po akciji, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).
Kompanija je tom prilikom saopštila da ima 269,6 miliona pretplatnika na globalnom nivou, što znači da je broj pretplatnika porastao za 9,32 miliona u odnosu na pretnodni kvartal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading