avion
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Avio-karte su veoma tražene, a popularnosti letenja umnogome su doprinele i low cost kompanije koje nude korektnu uslugu po znatno nižim cenama od tradicionalnih operatera.

U prilog tome govori i činjenica da će mađarska niskotarifna kompanija Wizz Air do kraja letnje sezone povećati učestalost letova na desetak svojih linija sa beogradskog aerodroma.

Veća frekvencija letenja osetiće se već sredinom jula, kada Wizz Air povećava broj letova za Nicu sa dva na tri nedeljno. U avgustu se ponovo uvodi četvrti let za Larnaku, da bi u septembru bila uvedena još dva leta nedeljno. Letovi za Abu Dabi i Maltu biće intenzivirani u septembru (sa tri na četiri nedeljno), baš kao i za Bazel i Barselonu (sa pet nedeljno na svakodnevne), i za Pariz Bove (sa četiri nedeljno na svakodnevne). Češće će leteti i za Berlin, Dortmund i Malme.

Ukoliko još uvek niste isplanirali ovogodišnje letovanje, možda vas cene avionskog prevoza do najpopularnijih mesta širom Evrope inspirišu na to.

Naime, tokom jula sa kompanijom Wizz Air možete leteti u London, Rim i Bazel po ceni od 2.459 dinara. Doduše, povratne karte znaju da budu nešto skuplje, ali ne nužno, ako odaberete prave termine.

Najjeftiniji let iz Beograda koji se trenutno može pronaći preko ove avio-kompanije je 26. jula za Hamburg, po ceni od 1.839 dinara. Povratna karta za Rim u julu može da se kupi po ceni od 2.949 dinara, a za let do nemačkog grada Memingena dovoljno je izdvojiti 2.500 dinara.

Sve ove cene uglavnom podrazumevaju da sa sobom nosite samo ručni prtljag i da nemate posebne zahteve za komforom, izborom sedišta u avionu ili što bržim ukrcavanjem.

Iako su, skoro po pravilu, tokom leta nešto niže cene karata do evropskih gradova, ove godine moguće je povoljnije otputovati i na morske destinacije.

Pored putovanja Wizz Air-om, naši ljudi često se odlučuju i za irsku niskotarifnu kompaniju Ryanair koja leti iz Niša. Krajem jula je njihovim avionima moguće otići na Krf za 5.150 dinara, dok krajem avgusta postoji i jeftiniji let za koji karta košta 3.750 dinara.

Put do Beča krajem jula košta 2.460 dinara, a karta iz Niša za kraj avgusta može se nabaviti i za 2.106 dinara. Po ceni od 4.450 dinara krajem avgusta avionom Ryanair-a moguće je odleteti na Maltu, a najjeftiniji povratak je 9. septembra i ta karta košta 6.201 dinar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading