dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ove godine, prvi put, opština Stari Grad će novčano nagraditi vukovce, đake generacije osnovnih i srednjih škola, studente, ali i najbolje nastavnike.

Kako ističu iz opštine Stari Grad ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta.

- Opština će nagraditi 124 učenika koja su nosioci Diplome "Vuk Karadžić" sa po 15.000 dinara, kao i sedam učenika nosilaca priznanja "Đak generacije" sa po 50.000 dinara - kaže Bojan Bojić, rukovodioc Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Starog grada.

- Za ove namene u budžetu opštine je namenjeno 2,375 miliona dinara.

Nagrada u iznosu od 100.000 dinara

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović primio je učenika drugog razreda Matematičke gimnazije Andreja Drobnjakovića, koji je na međunarodnoj "Stemko" olimpijadi održanoj u Singapuru osvojio čak pet zlatnih medalja iz - fizike, hemije, biologije, matematike i inženjerstva.

Čestitajući talentovanom učeniku za postignute izuzetne rezultate na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, u ime opštine uručio mu novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara.

- Opština Stari grad je veoma ponosna na svoje đake i profesore koji ostvaruju izvanredne rezultate u gotovo svim oblastima - rekao je Marjanović.

- Želimo ovom nagradom da nastavimo da podstičemo učenike da još više napreduju i ostavaruju još veće uspehe na koje je cela nacija ponosna. Andrejev uspeh je lep primer koji treba što više dece da sledi, a želimo da znate da će opština uvek biti podrška na tom putu.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading