žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Proizvodi kompanije, posebno oni za kosu, popularni su i u Srbiji.

Ta odluka će pogoditi i stotine radnika kompanija koje su povezane s Dysonom. Izvršni direktor Hanno Kirner najavio je da će pružiti podršku onima koji se nađu na popisu za otpuštanje. Trenutno kompanija sa sedištem u engleskom gradiću Wiltshireu ima 3.500 radnika pa očekivani broj otkaza znači smanjenje za više od četvrtine, piše BBC News.

- Brzo smo rasli pa, kao i sve kompanije, s vremena na vreme preispitujemo svoje globalne strukture kako bismo bili spremni za budućnost. Zbog toga predlažemo promene u našoj organizaciji, što bi moglo da rezultira otpuštanjem radnika", rekao je Kirner.

SRPKINJE OBOŽAVAJU NJIHOVE APARATE! A sada je kompanija u gadnom problemu

Foto: Shutterstock

 

 

Procenjuje da kompanija, koja ima kancelarije u Malmesburyju i Hullavingtonu, posluje na "sve žešćim i konkurentnijim globalnim tržištima" pa moraju da budu "agilni".

- Odluke koje utiču na bliske i talentovane kolege uvek su neverovatno bolne - dodao je izvršni direktor kompanije koja se proslavila izumom prvog usisivača bez kesice.

Sličan talas otkaza u Dysonu se dogodio pre nekoliko godina kada je kompanija tokom pandemije koronavirusa ukinula 900 radnih mesta. Tada su svoj potez opravdali tvrdnjom da je pandemija promenila način na koji ljudi kupuju proizvode, a to utiče na njihovo poslovanje.

novčanik

Foto: Shutterstock

 

 

S druge strane, prošle godine je Dyson najavio planove za ulaganje 100 miliona funti u novo središte za istraživanje i razvoj u centru Bristola.

Dysonov poslednji finansijski izveštaj, koje je predat prošle godine, pokazuje da je njegova godišnja dobit pre oporezivanja blago pala na 9,6 miliona funti za 2022. s 10,2 miliona funti godinu pre, zbog pada broja prodate robe.

Independent piše da je Sir James Dyson, koji je kompaniju osnovao 1991. godine, 2019. izazvao kritike zbog svoje odluke da preseli Dysonov glavni ured iz Wiltshirea u Singapur, a neki su ga optuživali za licemerje jer je bazu britanske kompanije prebacio u Aziju dok je bio istaknuti zagovornik Brexita.

SRPKINJE OBOŽAVAJU NJIHOVE APARATE! A sada je kompanija u gadnom problemu

Foto: Shutterstock

 

 

Rekao je tada da taj potez nema nikakve veze s odlukom Ujedinjenog Kraljevstva da napusti EU i da ima komercijalnog smisla jer će mnogi Dysonovi budući kupci biti u Aziji.

Prošle godine i predstavljeni planovi za tehnološki centar na Filipinima, s ciljem zapošljavanja dodatnih 400 inženjera, kao i 100 miliona funti vredan novi centar za istraživanje i razvoj u Bristolu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading