Fažana
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postirani su brzo reagovali zbog turista koji su odlučili da svoj suvenir sa letovanja iznesu iz mora u uvali Trstena, bez obzira na to što se radi o zaštićenoj morskoj vrsti, koja je na ivici nestanka, a u pitanju je najveća školjka koja naseljava Jadransko more - periska.

- U četvrtak popodne dva turista, nadam se bezazleni, napustili su plažu sa dve kutije u kojima je bilo 5 komada periskija, živih. Odmah sam ih upozorio, slikao i pozvao policiju, ali oni naravno nisu odustali, pobegli su kada sam ih uhvatio na delu – ljutito priča Postiranin, ne shvatajući ko može da zaroni i iščupa zaštićenu vrstu sa dna more.

– Pa, danas smo u dobu kada možete sve izguglati, jednim klikom znati šta je moguće, a šta ne. Ali nije ih briga, već su videli perje na svojoj polici, uglačano kao ukras - nastavlja on.

On je podelio i objavu na društvenim mrežama u pokušaju da razotkrije počinioce.

- Par, muškarac i žena srednjih godina, bili su u automobilu slavonskobrodskih oznaka, pa se nadam brzoj reakciji policije - kaže očevidac, piše Slobodna Dalmacija.

Iz PU Splitsko-dalmatinske potvrđeno je da je Policijska stanica Brač ​​primila dojavu o događaju i da je kriminalističko istraživanje u toku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading