fiat grande panda
Foto: Alo/Alo

Novi "fijat grande panda" može da postigne brzinu od oko 150 kilometara na sat. Automobil dolazi u dve verzije: električnoj i hibridnoj.

Prvo će biti dostupan u Evropi, a zatim i na tržištima Bliskog istoka i Afrike.

Ovaj automobil pripada B segmentu, što znači da je kraći od četiri metra. Predstavlja prvi model iz nove porodice vozila koje će fabrika lansirati svake godine do 2027.

Nova "fijat grande panda" je inspirisan modelom iz 1980-ih i predstavljen je na proslavi 125 godina postojanja italijanskog proizvođača automobila Fijat, koja je održana 11. jula u Torinu.

Automobil će se proizvoditi u fabrici Stellantis u Kragujevcu i biće dostupan u električnoj i hibridnoj verziji.

 

Projekat "Fiat Grande Panda" odražava vrednosti poput održivosti, inkluzivnosti, jednostavnosti i lepote. Automobil je dizajniran tako da bude prihvatljiv i pristupačan širokom krugu ljudi.

Cena "fijat grande pande"

Iako zvanične cene još nisu objavljene, prema spekulacijama na osnovu izjava iz Torina i nedavnih izjava predsednika Vučića, očekuje se da bi cena potpuno električne verzije, nakon primene prvobitnih državnih subvencija od 5.000 evra, mogla iznositi oko 17.000 do 18.000 evra.

Predsednik Vučić je takođe napomenuo postojanje mogućnosti da država dodatno subvencioniše još 2.500 evra, iako to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Pogledajte novi "fijat grande panda": 

Karakteristike automobila

Kako prenose mediji, prvi član nove Fijat porodice biće dostupan u električnoj i hibridnoj verziji sa baterijom od 44 kWh i elektromotorom od 83 kW (113 KS). Električna verzija ima domet veći od 320 kilometara.

Ovaj model koristi jedinstvenu multi-energetsku platformu koja se može instalirati bilo gde u svetu, čist italijanski dizajn i mogućnost izbora najboljeg pogonskog sklopa prema potrebama kupaca, bez obzira gde se nalaze. Spiralni kabl za punjenje izdvaja se kao jedno od najinovativnijih rešenja, čineći iskustvo punjenja lakšim i urednijim.

"Fijat grande panda" je prvo vozilo na tržištu koje uključuje integrisani kabl za punjenje, koji se uparuje sa standardnim onboard punjačem do sedam kilovata.

Spiralni kabl ima posebno kućište ispod haube, što omogućava uštedu prostora u prtljažniku i podstiče praktičnu svakodnevnu upotrebu jer je lak za rukovanje i izbegava prljavštinu tradicionalnih kablova.

Ovo rešenje se izdvaja po jednostavnom procesu: nakon otvaranja poklopca, drugi korak je da se kabl izvadi i poveže sa stanicom za punjenj

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading