more
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Tri primerka strogo zaštićene školjke periske policija je juče popodne pronašla na plovilu kojim je u uvali Ždrelac kod ostrva Pašman upravljao hrvatski državljanin (55), za koga je utvrđeno da ih je izvadio iz mora. Muškarac je uhapšen i odveden u prostorije policije, a pronađene školjke su mu oduzete, saopštila je Policijska uprava zadarska, prenosi Jutarnji list.

Protiv muškarca sledi krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo uništavanje zaštićenih delova prirode, iz domena krivičnih dela protiv životne sredine.

Policijski službenici Stanice pomorske i aerodromske policije Zadar postupali su po primljenoj dojavi, te u uvali Ždrelac zatekli plovilo na kom su uočili tri jedinke strogo zaštićene školjke periske.

Utvrđeno je da je plovilom upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin koji je prethodno iz mora izvadio jedinke plemenitih periski. Policija podseća građane i turiste da je periska (Pinna nobilis) strogo zaštićena školjka i da je njeno vađenje i posedovanje zabranjeno.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading