jahta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Britanski par Lili Dejvison i Nik Dorvard su lica koja će vas pozdraviti kada se ukrcate na Sailing Location, privatnu luksuznu jahtu koja vozi putnike po Bahamima za 34.000 dolara po putovanju, piše Biznis insajder.
Dejvison, koji je glumio u osmoj sezoni "Below Deck Med", rijaliti programa o osoblju koje radi na luksuznim jahtama i opslužuje zahtevne klijente, sada radi prvenstveno kao privatni kuvar na brodu.

Ali pošto je posada od dve osobe koja radi na jahti od 55 stopa, par nosi više šešira. Oni rade sve, od čišćenja i upravljanja čamcem do toga da budu turistički vodiči i da vode goste na ronjenje i podvodni ribolov.

To je zahtevan posao: par radi 16 sati dnevno 18 nedelja u godini. Ali kažu da je to iznad svih ostalih ugostiteljskih poslova koje su obavljali.

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

Posada vodi goste na osmodnevna putovanja po Bahamima, počevši od Nasaua, Nev Providence, do ostrva Ekumas.

Oni obavljaju dva putovanja mesečno tokom sezone jedrenja, koja traje devet meseci od novembra do jula.

Dorvard je počeo da radi na jahti u aprilu 2022. Dejvisonova mu se pridružila u oktobru te godine, a ubrzo su počeli da se zabavljaju.

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

Njihova jahta ima maksimalan kapacitet od osam gostiju, koji su smešteni u četiri sobe za goste — veliki vlasnički apartman i tri kraljevska apartmana.

Jahta takođe ima veliku gornju palubu, dnevni boravak, otvorenu kuhinju i konvertibilni salon, koji se može otvoriti za ručavanje na otvorenom od 180 stepeni.

Dejvison, 25, rekao je za BI da par upravlja jahtom do lokacija na Bahamima koje su najviše "instagramične":

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

To uključuje znamenitosti poput potonulog aviona Pabla Eskobara, plivanje sa ajkulama, gledanje lokacije snimanja filma Džejmsa Bonda „Thunderball” u Stenijel Keju itd.

Duo se budi u 6:30 ujutro svakog dana pre nego što njihovi gosti ustanu. Prvi zadatak na Lilinom rasporedu je da im pripremi topli obrok čim ustanu.

 

 

Biti privatni kuvar na jahti na udaljenim ostrvima znači da se mora temeljno pripremiti u danima pre svakog putovanja. Ona unapred dobija potrebe svojih gostiju u ishrani i druge specifikacije hrane, što joj omogućava da planira obroke.

„Idemo na najudaljenija ostrva na koja biste verovatno ikada mogli da odete, i zato moramo sve da kupimo ranije“, rekla je Dejvison. „Planiram svoj spisak i bukvalno ga triput proverim, jer kada smo na moru, zaista nema gde da dobijemo bilo šta.

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

Nakon što je doručak gotov, ona ga raščišćava i postavlja sto uz Dorvardovu pomoć. Zatim odmah prelazi na pripremu ručka, a zatim na užinu, desert i večeru. Pored kuvanja i upravljanja, njih dvoje takođe naporno rade kako bi zabavljali svoje goste.

„Vodimo ljude na ronjenje verovatno dva puta dnevno“, rekao je Dorvard (32). Čak i nakon što padne mrak i njihove obaveze se smiruju, ali Dejvison ističe da pokušava da organizuje večeri igara „samo da bi bila sigurna da se svi dobro zabavljaju."

Obično rade do 21 sat. kada se njihovi gosti povuku u svoje apartmane, ali Dejvison je rekao da su tehnički dežurni 24 sata dnevno, osam dana za redom.

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

Pre nego što su dobili posao na jahti, par je radio na nekoliko ugostiteljskih objekata, od podučavanja jedrenja do rada u industriji hrane i pića. Ali kažu da je rad na brodu na lokaciji za jedrenje najbolji ugostiteljski posao koji su imali uprkos dugim satima uz naporan rad.

Kao prvo, njihovi životni troškovi su mali, jer na brodu ne moraju da plaćaju kiriju.

Oni moraju sami da plate hranu i piće, za koje procenjuju da iznosi oko 500 dolara mesečno po osobi.

jahta

Foto: Shutterstock

 

 

Dorvard je za BI rekao da je biti na jahti odličan posao "ako možete da prihvatite udarac da budete daleko od ljudi kao što je vaša porodica." I nisu imali goste iz noćne more, rekla je Dejvison.

„Volim to jer treba da budem stalno na vodi, a ti u suštini živiš na prelepom čamcu i na prelepom mestu“, rekla je ona.‌

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading