novčanik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo je jedna od poslednjih preostalih struktura takve vrste u Škotskoj, a koja daje nerafinirane kristale visoke čistoće i slatko-gorkog okusa s natruhama mora i vetra.

KILOGRAM ZA 47 EVRA! Za ovo se otimaju i najbolji restorani u Evropi, a evo kako se proizvodi

Foto: Shutterstock

 

 

Najčudesnija morska sol

Iako je bračni par Maršal počeo s proizvodnjom pre svega pet godina, Blacktorn so danas se koristi u oko 20 restorana s Mišelinovim zvezdicom. Poznati britanski kuvar Džejms Martin opisao ju je kao "najčudesniju so koju ćete ikada videti." Ona se može dodati različitim supama, varivima, umacima i mesnim jelima tokom termičke obrade, ali najbolja je kada se pospe na jelo neposredno pre posluživanja.

Oplemeniće ukus – a pogotovo ako se doda desertima na bazi tamne čokolade. So se može naručiti preko njihove onlajn prodavnice– tu ćete naći pakovanja od 120 grama, 240 grama te 1,4 kilograma. Za najmanje pakovanje treba izdvojiti 4,90 britanskih funti ili oko 5,80 evra, dok će vas 1,4 kilograma koštati 38,75 funti ili oko 47 evra, piše Punkufer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading