Body Shop
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Najnovija vest donosi optimizam – preduzetnik Mike Jatania i njegov konzorcijum iz Aurea grupe sklopili su ugovor o ekskluzivnosti za kupovinu The Body Shop-a i ovaj lanac je spreman da dočeka svog trećeg vlasnika za manje od godinu dana.

Odluka dolazi nakon intenzivnog procesa nadmetanja i predstavlja potencijalno svetlu budućnost za brend koji je oduvek bio omiljen širom sveta. Tim koji vodi bivši izvršni direktor Molton Brown-a Charles Denton, sada je zadužen za dovršavanje spasilačkog dogovora.

Denton je, uz svoje iskustvo u upravljanju vrhunskim brendovima poput Molton Brown-a i Erno Laslo-a, izjavio da bi The Body Shop mogao da izađe iz administracije već u avgustu, ako sve bude išlo prema planu.

Konzorcijum Aurea grupe, predvođen britanskim milionerom Mikeom Jataniom i bivšim izvršnim direktorom UBS-a Polom Rafaelom, kao i bivšim generalnim direktorom Pharmapacks-a Endrjuom Vagenasom, donosi snažno iskustvo u industriji lepote.

Jatania je prethodno vodio kompaniju Lornamead, koja je bila vlasnik brendova poput Woods of Windsor i Iardlei. Ovaj stručni tim donosi sve potrebne sastojke za dugoročni uspeh i stabilnost The Body Shop-a.

Iako dogovor još uvek nije konačno završen, zajednički administratori su uvereni da će ova transakcija obezbediti najbolji ishod za poverioce i da će pružiti stabilnu budućnost za The Body Shop.

Očekuje da će transakcija biti zaključena u narednim nedeljama. Ova vest donosi novu nadu za brend koji je prošao kroz turbulentne trenutke, ali uz stručnost i viziju novog lidera, The Body Shop bi mogao da se vrati na staze uspeha i rastu kao simbol kvaliteta i održivosti u industriji lepote, piše kurir biznis.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading