pio fond
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Ovaj servis pruža mogućnost da se na jednostavan i brz način dođe do informacija o penzijskom stažu i projekciji buduće penzije.

Korišćenjem ovog servisa, korisnici mogu uvideti svoju istoriju penzijskog staža i trenutni ukupan penzijski staž zasnovan na podacima registrovanim u matičnoj evidenciji osiguranika. Osim toga, kalkulator koji je deo servisa omogućava korisnicima da na osnovu trenutnih podataka i određenih parametara dobiju približnu projekciju visine svoje buduće penzije.

Važno je napomenuti da kalkulator daje samo približnu projekciju, dok se zvanični iznos penzije utvrđuje rešenjem nakon što korisnik podnese zvanični zahtev za penzionisanje. Zakonski iznos penzije može znatno varirati u odnosu na projektovani iznos, zbog različitih faktora kao što su promene zakona, uplate doprinosa, dužina penzijskog staža i promene prosečne mesečne zarade na godišnjem nivou.

Projektovani iznos penzije nije obavezujući za Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a korisnici se podstiču da budu svesni da će se pravi iznos penzije utvrditi tek u formalnom postupku ostvarivanja prava na penziju.

Servis „MOJ STAŽ I PENZIJA“ predstavlja koristan alat za sve buduće penzionere koji žele unapred da planiraju svoje finansije i budu što bolje informisani o svojim pravima i mogućnostima. Ovaj servis je još jedan korak ka modernizaciji i digitalizaciji usluga koje pruža Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, čineći procese transparentnijim i dostupnijim za sve građane.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading