dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako prenose lokalni mediji, ove godine, 59 mladih sportista iz Niša dobilo je gradske stipendije, koje će im pomoći u daljem sportskom usavršavanju i takmičenjima.

Stipendija iznosi 7.500 dinara na mesečnom nivou, a isplaćivaće se tokom 12 meseci.

Ovo znači da stipendija iznosi ukupno 90.000 dinara po stipendisti.

Kako se ističe ovaj iznos je nešto veći u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat napora grada da podrži svoje talentovane sportiste.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, izrazila je nadu da će u budućnosti biti još više sredstava za podršku sportistima, kako grad bude ekonomski jačao.

- Verujem da će narednih godina kako naš grad ojačava, tako i biti više para za naše talentovane sportiste. Mnogi od njih nisu bili danas ovde jer se takmiče u reprezentaciji, neki su na Olimpijskim igrama i nadam se da su još uvek pod utiskom naših zlatnih medalja koje smo osvajali, ali i da će njihovi rezultati biti zlatni, čime će svakako da pronose ime i Niša i Srbije širom sveta - rekla je ona.

Ukupna suma koju je Grad Niš izdvojio za ovu namenu iznosi 5.310.000 dinara, u skladu sa Programom raspodele sredstava za sport za 2024. godinu.

Grad planira da u narednoj godini poveća sredstva za stipendije, s obzirom na konstantan rast broja talentovanih mladih sportista koji Niš predstavljaju na najbolji način, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading