koktel
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Evo šta se pije u luksuznim barovima, prema Biznis Insajderu.

Tajler Ledbeter, menadžer bara za TH/RST Hospitality Group, rekao je da je jedan od glavnih trendova među njegovim najvećim potrošačima koktel koji ima izražen ukus alkohola.

Popularni primeri uključuju staromodne martinije i negronije – ali nadograđene vrhunskim alkoholnim pićima.

"Ova žestoka pića su malo skuplja jer imaju toliko složen ukus, a u koktelu, ukus alkohola dolazi do izražaja više od voćnog poput margarite", rekao je on.

Menadžer bara je istakao Macallan single-malt Scotch viski, Blanton’s bourbon viski i Don Julio 1942 tekilu kao pića na koja treba obratiti pažnju, prenosi blic.

Karlos Ruiz, barmen i miksolog u "Le Malt Imperiale", rekao je da se mnogi posetioci u njegovom privatnom klubu za ručavanje u Njujorku odlučuju za jednu čašiću alkohola.

On je rekao da su Pappy Van Winkle burbon (viski) i Macallan 25 popularni artikli sa najvišom cenom koji koštaju 200, odnosno 400 dolara.

Espreso martini je popularan sa razlogom

Hejli Najt, direktorka pića u "Felix Cocktail et Cuisine", rekla je da su espreso martini osvojili i zadržali svoj status trendi koktela sa potpisom za bogate kupce.

"Njegova prilagodljivost različitim okruženjima i vremenskim periodima doprinosi njegovoj privlačnosti. Kofein je takođe privlačan u društvenim situacijama, poput večernjih događaja, tokom kojih treba da ostanete energični", rekla je ona.

Klasični kokteli sa luksuznim dodacima

Kada je reč o koktelima, elitni gosti se možda i dalje opredeljuju za klasične bar hitove, ali sa luksuznim dodacima.

Wil Kriebl, glavni barmen u "Chelsea Living Room" baru u Njujorku, rekao je da služi mnogo suvih martini koktela sa maslinama prekrivenim plavim sirom. Neki gosti čak se odluče da priušte dodatak – kavijar.

Rekao je da izlazak na piće nije samo aktivnost, to je iskustvo – i ljudi žele da budu impresionirani novim kombinacijama.

OVO PIĆE JE POSTALO STATUSNI SIMBOL! Košta 400 evra po čaši i piju ga najuspešniji

Foto: Shutterstock

 

 

Kavijar popularan ukras za piće – za one koji to mogu da priušte

Hektor Maneiro, barmen u Only Love Strangers u Njujorku, rekao je da je kavijar postao vrhunski ukras za koktele.

"Za bogataše, to je način da pokažu svoj istančan ukus i uvažavanje finijih stvari u životu", rekao je on. Ali takođe može dobro da se upari sa nekim vrstama alkohola.

"Koristimo klasični Ossetra kavijar za naš martini zbog njegovog delikatnog ukusa orašastih plodova i teksture putera, koja savršeno dopunjuje čiste ukuse džina ili votke", rekao je Maneiro.

Kvalitetna porcija Ossetra kavijara od 28 grama obično košta najmanje 100 dolara. Međutim, kada bar pokriva početni trošak i koristi kavijar kao ukras za piće, gosti mogu da uživaju u tom specijalitetu za mnogo manju cenu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading