izdavanje kuće
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Jedna od najvećih prednosti je što su cene montažnih kuća u većini slučajeva vrlo pristupačne.

- Montažne kuće se pripreme u fabrici i dođu kod tebe, za pet dana ti je sve spakovano. A ako se odlučiš da radiš tipsku montažnu kuću, kod nje ti je sve spremno. Imaš gotov projekat, sve je urađeno, nemaš previše sekiracije, znači dosta jeftinije košta - kaže on.

Darko smatra da montažne kuće imaju mnogo više mana nego prednosti.

- Prva mana se tiče otpornosti na požare i oluje. Kod montažne kuće, oluje odnose sve, dok kod zidane nema šta da se sekiraš. Jedino crep, a ako je ravan krov, ni to neće da te snađe. Kod požara na zidanoj kući će ipak ostati zidovi, a kod montažne - ništa - objašnjava on.

- Debljina zidova kod montažnih kuća je od 10 do 20 centimetra maksimalno, dok je kod zidanih 25 do 5

0 centimetra. Kad se stavi dobra izolacija, zidove ne može ništa da prevaziđe. Zidana kuća će trajati duže, i tačka - objašnjava.

Još jedna mana montažnih kuća je zvučna izolacija.

- Ne želim sigurno da slušam šta se dešava u susednoj sobi ili na spratu. Znači, to je sto posto bolje na zidanoj kući. Takođe, još jedna važna stvar - montažne kuće su vrlo ograničene što se tiče dizajna. Ako su tipske, onda u redu, ali sve što je specifično, na primer, ako hoćeš velike otvore ili nešto slično, ide jako teško kod montažnih kuća - istakao je on, piše Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading