SOS poziv
Foto: Shutterstock/Shuterstock

- Nisam sigurna šta tačno tražim, ali mi je potreban osećaj bezbrižnosti. Molila sam se ovim rečima dok sam ulazila u spavaću sobu i suočavala se sa gomilama odeće na podu. Nije samo odeća bila ono što me je preplavilo – to je bilo sve. Računi, održavanje kuće u kojoj sam živela šest godina, pranje veša i teret da sve to radim kao samohrana majka troje dece. Moj tanjir je bio pun, a bio sam prokleto blizu odustajanja - šta god to značilo - započinje Suzan svoju priču.

- Volela sam svoju kuću. Imala je svoj šarm i bila je na pešačkoj udaljenosti i od kuće mog bivšeg i do škola za decu, a moj stanodavac nikada nije povećao kiriju.

novac

 

 

 

Plaćala sam, međutim, zakup mesečno, a sa tim je došao osećaj nelagodnosti. I na druge načine, kuća je doprinela mom osećaju nelagode. Dvorište je zahtevalo beskonačnu količinu posla, rezervoar za ulje i peć su stalno bili u kvaru, a nemojte ni da počnem sa problemom miševa.

Davila sam se i trebalo je da nađem izlaz, iako nisam znala šta je to, pa sam se samo molila.

Kuća je bila na prodaju, a mi smo morali da se selimo

Zamislite moje iznenađenje kada sam pročitala e-poruku svog stanodavca u kojoj je pisalo: „Kuću stavljamo na prodaju i hoćemo da se odselite do 1. marta.“ Do toga je ostalo samo 30 dana. Gde bismo otišli? Kako bih to priuštila? Nisam imala ušteđevinu na koju bih se mogla osloniti. Nisam čak imala ni kreditnu karticu.

Molila sam se za rešenje, za osećaj lakoće. Ovo ne može biti moj odgovor. Ovo je bilo stresnije.

Dakle, pogodila sam Zillow. Dve spavaće sobe, 1.000 kvadratnih stopa, 2.700 dolara mesečno. Tri spavaće sobe, 1.200 kvadratnih stopa, 3.000 dolara mesečno. Cene su bile nečuvene i daleko iznad mog budžeta. Kada sam konačno pronašao mesto koje me je oduševilo, moja prijava je odbijena jer je moj kreditni status bio loš.

soba

 

 

 

Bila sam poražena. Moja mama je velikodušno ponudila da možemo da ostanemo sa njom dok ne nađem nešto. Bila sam zahvalna, ali sam sa 46 godina bila očajna za rešenjem koje bi zadovoljilo moju potrebu za nezavisnošću, privatnošću i pristupačnošću. Bilo je vreme za kreativnost.

Našla sam hotelsku sobu koja se iznajmljuje za dugoročni boravak

Mahnito sam pretraživala Airbnb i Vrbo, ali nekoliko dugoročnih opcija je već bilo rezervisano. Kao poslednji pokušaj, obratila sam se lokalnim hotelima i raspitala se o cenama za dugoročni boravak. Tada sam dobila mejl iznenađenja br. 2. Samo ovaj je bio iz hotela Avon Old Farm Hotela, i uz njega sam se osećala kao da sam dobila na lutriji.

„Imamo dvosoban stan na licu mesta koji iznajmljujemo za duži boravak. To je 2.200 dolara mesečno i uključuje sve komunalije i hotelske pogodnosti“, navodi se u mejlu.

Soba

Foto: Shutterstock

 

 

Naravno, ovo je bilo samo privremeno rešenje - između ostalog, lokacija nije bila savršena. Ali to je bilo mesto koje smo moja deca i ja mogli da nazovemo svojim, makar samo na nekoliko meseci.

Nakon što sam pogledala hotel i sobu, potpisala sam ugovor. Brzo nakon useljenja, rečeno mi je da će tim za čišćenje dolaziti svakog utorka da izvrši dubinsko čišćenje, promeni posteljinu i zameni naše korišćene peškire čistim. Bonus da se peškiri operu i zalihe povrh nedeljnog čišćenja biće za mene najveći poklon na svetu.

Ipak, morala sam da kažem svojoj deci za koju sam pretpostavila da će biti manje nego oduševljeni malim privremenim aranžmanom dalje od svog oca. Ali oni su odmah pronašli avanturu u našoj postavci dok su istraživali prelepe hotelske površine. Oči su im zasvetlele kada sam im pokazla bazen, igraonicu, saunu i teretanu. Brzo su otkrili da hotelski restoran svakog četvrtka uveče organizuje zabave za decu i od tada je to postala naša omiljena nedeljna aktivnost. Plivamo tokom toplih dana, vikendom kuvamo s'mores na ognjištima, a ujutru uživamo u kontinentalnom doručku.

Ovo nije stan koji bih ikada tražila, i ne bih znala da tražim hotel za svoje stambene potrebe. Na papiru, nije baš najbolje za mene i moju decu. Ali pogodnosti su odgovor na moje molitve. Ponudili su mi dar lakoće, i to je, na kraju krajeva, upravo ono za šta sam se molila - zaključuje Suzan, piše Biznis Insajder.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading