Htela da pomogne dečku, ostala bez 5.000 evra! Pazite se ove prevare
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kog razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac, ponavljaju iz policije.

Iako i sigurnosni stručnjaci i policija uporno upozoravaju kako treba biti oprezan prilikom komunikacije na društvenim mrežama, građani i dalje često nasedaju na prevare i lažne priče nepoznatih osoba.

Tako je 60-godišnjakinja iz Vinkovaca putem društvene mreže stupila u vezu s osobom koja joj je rekla da radi na naftnoj platformi te da mu je hitno potreban novac i da će ga vratiti. Svakodnevnom komunikacijom zadobio je njeno poverenje te mu je, u ime zatražene pomoći, u više navrata uplatila ukupno 5.000 evra, a na njen zahtev da joj vrati novac, to nije učinio uz izgovor da mu je bankovni račun blokiran.

novac

 

 

 

Žena je shvatila da je prevarena i ceo slučaj prijavila policiji, koja trenutno sprovodi istragu.

Iz policije, građani se mole da ne prihvatate komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koju nisu u mogućnosti da provere njihov identitet i postojanje, a posebno da ne veruju ovakvim ili sličnim obmanama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kog razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prevari ili nekom drugom protivpravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!, upozoravaju još jednom iz policije, prenosi Zimo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading