novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je juče OŠ "Laza Kostić” na Novom Beogradu gde je đacima prvacima poželeo srećan polazak u školu i istakao da je počela isplata 20.000 dinara đačke pomoći.

Šapić je rekao da će se, dokle god bude na mestu gradonačelnika, truditi da ova đačka pomoć bude standard svake godine i nešto na šta roditelji sigurno mogu da računaju. Grad je za ovu namenu izdvojio 36 miliona evra.

- Još uvek traje prijavljivanje, pomerili smo rokove maksimalno. Isplata počinje danas i trajaće tokom čitavog septembra, možda i nekoliko dana u oktobru. Do sada imamo više od 195.000 prijavljenih, a očekuje se da konačan broj bude 196 ili 197 hiljada. Prošle godine udžbenici su bili besplatni i prodati su manje-više svi kompleti. Budući da knjige nisu za bacanje i da je veliki broj udžbenika i dalje u opticaju, odlučili smo da umesto knjiga roditeljima bude isplaćen novac. Na taj način roditelji će moći da kupe polovne knjige ili da deca naslede određeni broj udžbenika i tako uštede značajan novac - rekao je juče Šapić.

Podsetimo, prijavljivanje za isplatu đačke pomoći je počelo 22. aprila i još uvek traje. Mogu da se prijave roditelji koji su iz nekog razloga zakasnili, roditelji novoupisane dece, ili oni koji su možda u međuvremenu imali neke promene na računu koji su ostavili pa to treba da promene. Za dobijenje ove pomoći potrebno je da roditelji ispune obrazac koji se dobija u školi koju dete pohađa, kao i da dostave fotokopiju prednje strane platne kartice. Sve informacije roditelji mogu dobiti u svim osnovim i srednjim školama na teritoriji Grada Beograda.


BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading