automehaničar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Muziku pojačam što jače kada automobil počne da mi pravi čudne zvukove", najbolje opisuje kako ljudi na Balkanu rešavaju problem sa svojim prevoznim sredstvom, jer jedno je sigurno, cene za popravku istih su paprene.

Možda ste otišli zbog jedne stvari, ali to ne znači da ćete samo to popraviti, ne, kad ste već tu bolje je "sprečiti nego lečiti", što u ovom slučaju znači da se suma koja izlazi iz vašeg novčanika samo povećava, dok vi posmatrate auto-mehaničara kako radi, i polako brišete zvoj sa čela.

automehaničar

Foto: Shutterstock

 

 

Zbog toga, profesionalni mehaničar Ahmed Ibraheem, koji vodi YouTube kanal *The Car Care Nut*, podelio je savete o frazama koje vozači nikada ne bi trebalo da kažu mehaničaru.

1. Nikada nemojte tražiti "tuniranje motora": Moderni automobili nemaju potrebu za tradicionalnim podešavanjem, a nepošteni mehaničari mogu to iskoristiti da vam naplate nepotrebne usluge.

2. Nemojte reći da ste stručnjak za popravku automobila: Ovo može izazvati sumnju kod mehaničara, pa je bolje samo opisati problem bez navođenja uzroka.

automehaničar

Foto: Shutterstock

 

 

3. Izbegavajte rečenicu "ne znam ništa o automobilima": Nepošteni mehaničari mogu iskoristiti vaše neznanje da vam naplate više, prenosi Express.

4. Budite iskreni u vezi s problemom: Ako ste vi prouzrokovali štetu, priznajte to, jer će mehaničar lakše rešiti problem ako ima sve informacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading