Restoran čuvenog kuvara propada, kritike brutalne: "Morao sam posle na ćevape, najveća prevara"
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nusret Gokče, poznatiji kao Salt Bae, beleži pad zarade u restoranu sa sedištem u luksuznom Najtsbridžu, pošto je kriza troškova života zahvatila i njegovu bogatu klijentelu.

Mesto je ostvarilo profit od 1,7 miliona funti 2023. godine, što je manje u odnosu na 3,3 miliona funti koliko je ostvarilo godinu ranije, dok je prodaja pala za 31 odsto.

Finansijski rezultati će verovatno izazvati više spekulacija o budućnosti favorita na Instagramu, koji je preplavljen negativnim kritikama zbog skupog menija.

Neka jela se prodaju po previsokim cenama, uključujući džinovski odrezak od 630 funti i pozlaćenu baklavu od 50 funti, a datumi za večeru ponekad koštaju kupce na hiljade funti.

funta

Foto: Shutterstock

 

 

Londonski restoran je otvoren u septembru 2021. godine kada je Salt Bae, iskoristio svoju popularnost.

Ovaj 41-godišnjak je stekao viralnu slavu 2017. nakon što je na internetu objavljen video na kojem se vidi kako posipa so na odrezak sa svoje podlaktice na dramatičan način i ekstravagantno seče meso.

Njegove ludosti su mu donele više od 53 miliona pratilaca na Instagramu i podršku nekih od najvećih svetskih ličnosti, uključujući Leonarda Di Kaprija, Dejvida Bekama i Lionela Mesija - i oni su rezervisali mesto u njegovom restoranu da bi ga videli uživo.

Njegov restoran u Londonu ostvario je prodaju od više od 8 miliona funti u prva tri meseca, ali samo tri godine kasnije se borio da ostvari isti promet tokom cele godine.

London

Foto: Shutterstock

 

 

Imperija je opovrgla znakove da se možda raspada - jedan od njegovih njujorških restorana zatvoren je u maju, manje od godinu dana nakon što je njegov lokal za burgere na Menhetnu takođe zatvorio svoja vrata.

Kritike samo pljušte: "To je meso najgoreg kvaliteta"

Trenutno ima 18 restorana raspoređenih čak do Los Anđelesa i Njujorka u Sjedinjenim Državama i Abu Dabija i Dubaija na Bliskom istoku, kao i druge u Londonu i grčkom ostrvu Mikonos.

U međuvremenu, u Velikoj Britaniji kritike cena i ambijenta u mestu Najtsbridž su bile gotovo neumoljive.

Na veb-sajtu za recenzije TripAdvisor Nurs-Et je rangiran na 15.019 od 15.426 restorana u celom Londonu, a kupci mu daju 2,5 od pet zvezdica.

Mnogi su srušili cene u vreme otvaranja, kada se biftek Golden Giant Tomahavk prodavao za 1.450 funti, Striploin za 1.350 funti i Golden Kafes za 500 funti.

jagnjetina sa kajmakom

Foto: Shutterstock

 

 

Jedan gost restorana je napisao: „Užasna hrana. Meso nije bilo nimalo ukusno. Na kraju sam otišao na ćevap od 5 funti nakon što sam dao 300 funti... ovo mesto je najveća šala u Londonu.'

U međuvremenu, drugi je dodao: „Uvreda za čovečanstvo. Najgora hrana, najgora usluga. Platio preko 1.800 funti za nas troje.

"Loš kvalitet, meso neprijatnog mirisa, male porcije. Radije potrošite 50 funti u lokalnom restoranu, biće bolje! Nikad više!'

Treći je dodao: „Izbegavajte kao kugu. Putujem po celom svetu zbog posla i jeo sam u mnogim restoranima, ali ovaj je najgori do sada.

Toliko je kritikovan zbog cena da je restoran uveo novi pristupačniji meni. Van Londona, ponude ovog lanca restorana su još skuplje.

Postao je viralan i jedan račun u Dubaiju ranije ove godine u kojoj su kupci potrošili 56.000 funti samo na vino.

Restoran čuvenog kuvara propada, kritike brutalne:

Foto: Shutterstock

 

Sraman popust za zlatni odrezak, "za studente"

Salt Bae je bio poznat u poslu s hranom pre nego što je postao viralna senzacija, ali tek je posle posta na Instagramu, njegova karijera zaista krenula.

Često se hvali svojim ekstravagantnim načinom života, pokazujući svoju palatu vrednu 36 miliona funti u Istanbulu.

Takođe se našao na udaru kritika jer je ponudio „besramni“ popust od 30 odsto na zlatne odreske za studente u svom restoranu u Bostonu, SAD – uprkos tome što konačna cena i dalje iznosi više od 1.000 dolara.

U objavi na Instagramu u kojoj je pozirao ispred Harvardske poslovne škole, napisao je: „Nisam mogao da idem u školu, obrazovanje je veoma dragoceno, 30% popusta za sve studente u bostonskom restoranu Nusr_Et.“

Međutim, kritikovali su ga ljudi na društvenim mrežama koji su istakli da prosečan student nikada neće moći da priušti takvo jelo, piše Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading