Srbin izdao stan Rusima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada tražite novi dom, očigledno je da imate mnogo stvari na listi želja, a verovatno još više stavki koje morate proveriti pre nego što odlučite da li je to pravo mesto za vas. Da li krov prokišnjava? Ima li znakova buđi ili prethodnih požara? Ipak, da li ste znali da treba da proverite i toalete?

Naime, potrebno je da odmah odete u svako kupatilo u kući koju razgledate i nekoliko puta pustite vodu u toaletu za svaki slučaj. Ostavite svaki da se isprazni i ponovo napuni do kraja, i proverite da li primećujete nešto neobično, poput toga da se toalet ne ispira, da mu treba predugo da se isprazni, ili se ne isprazni u potpunosti. Većina nas zna kako funkcioniše ispravan toalet i kako bi trebalo da radi, tako da vam neće biti potrebna dodatna stručnost da biste primetili ako nešto nije u redu.

kupatilo

Foto: Shutterstock

 

 

Uočavanje problema na vreme može vam uštedeti mnogo vremena, novca i truda na duže staze. Kako? Pa, ako primetite problem sa toaletom, možete sebi uštedeti pozivanje vodoinstalatera kasnije, ili čak možete pregovarati sa prodavcem o smanjenju cene. Ali na šta bi trebalo da obratite pažnju?

Šta treba proveriti prilikom pregleda toaleta?

Prvo, proverite pritisak vode. Ako postoje znaci nepotpunog ispiranja, visok nivo vode, sporo ili slabo ispiranje, ili ako je potrebno nekoliko ispiranja da bi se posuda potpuno ispraznila, znate da nešto nije u redu sa pritiskom vode. Nizak pritisak vode može biti uzrokovan svime, od začepljenih cevi do niskog nivoa vode, a većina tih problema zahtevaće poziv vodoinstalateru za popravku.

voda

Foto: Shutterstock

 

 

Još jedna stvar koju treba proveriti prilikom ispiranja toaleta je da li je baza vlažna. Pustite nekoliko puta vodu, zatim rukama proverite bazu, i ako je mokra, možda imate problem. Takođe ćete želeti da rukama ili nogama proverite da li je pod oko baze toaleta mekan, što bi moglo ukazivati na curenje, prenosi Housedigest.

Na kraju, ako pustite vodu u toaletu i odmah osetite miris kanalizacije, možete imati mnogo veći problem. Čest uzrok vraćanja kanalizacionih gasova u toalet je nedostatak p-sifona, koji je dizajniran da spreči vraćanje tih gasova u toalet. Iako nije teško zameniti p-sifon, njegov nedostatak, koji je neophodan u kupatilima, može ukazivati na dublje probleme sa kućom. Većina ovih grešaka u kupatilskoj instalaciji nisu nužno veliki problemi u globalu, ali su crvene zastavice na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine kuće, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading