mit
Foto: Privatna arhiva/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra informisanja i telekomunikacija zadužena za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj gđa Katarina Tomašević učestvuje, u okviru delegacije Republike Srbije koju čine i predstavnici JP ,,Pošta Srbije“ i Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), u radu Regionalnog strateškog foruma za Evropu i države Centralne Azije koji se održava u Ankari (Republika Turska) 16. i 17. septembra 2024. godine, a u organizaciji Svetskog poštanskog saveza.

Centralna tema foruma je Strategija razvoja poštanskog saobraćaja za period od 2026. do 2029. godine. Strategija razvoja biće usvojena na narednom redovnom kongresu Svetskog poštanskog saveza. Tokom posebnog okruglog stola biće reči i o jačanju jedinstvene poštanske teritorije, unapređenju globalne povezanosti i saradnje, kao i primeni inovacija u poštanskom saobraćaju.

mit

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

 

Ovo je ujedno i prilika da delegacija Republike Srbije upozna zvaničnike brojnih država sa eskalacijom krize na području AP Kosovo i Metohija i iskaže zabrinutost nacionalnim poštanskim institucijama zbog prinudnog i protivpravnog zatvaranja objekata JP ,,Pošta Srbije“ na severu AP Kosovo i Metohija. 

mit

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

 

Pored toga, ovom prilikom još jednom će biti najavljeno i to da će JP „Pošta Srbije“ i Republika Srbija biti domaćini generalne skupštine Post Evrope koja će biti održana 16. i 17. oktobra 2024. godine u Beogradu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading