hemijsko čišćenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Zara će u svoju ponudu uvrstiti prodaju, popravku ili doniranje polovne odeće u Sjedinjenim Američkim Državama do kraja oktobra, kao način da produži njihov životni ciklus i smanji otpad.

Zarina platforma "Pre-Owned" već radi u 16 ​​evropskih zemalja, nakon što je lansirana u Britaniji u novembru 2022.

Odeća

Foto: Shutterstock

 

 

Usluga je dostupna preko prodavnica Zara, njene veb stranice i aplikacija u zemljama uključujući Španiju, Francusku i Nemačku.

Zara još nije otkrila podatke o tome koliko korisnika je koristilo uslugu na tržištima na kojima je dostupna, ali izvršni direktor Inditeksa (Inditex) Oskar Garsia Maseiras rekao je da njene onlajn platforme primaju više od 22 miliona posetilaca dnevno.

Drugi prodavci brze mode kao što je H&M takođe nude proizvode za preprodaju. Polovne H&M artikli su dostupni u SAD preko samostalne veb stranice kroz partnerstvo sa ThredUp.

ormar

Foto: Shutterstock

 

 

Zara će takođe pokrenuti emisije za kupovinu uživo u SAD, kao i na drugim ključnim tržištima kao što su Španija, Kanada, Francuska, Italija, Nemačka, Britanija, Irskoj i Holandiji u narednim mesecima, rekao je izvršni direktor Inditeksa nakon što je prijavio zaradu u prvom polugodištu.

Petočasovne emisije o kupovini uživo u Kini, koje se emituju nedeljno na Douiin, TikTok-ovoj kineskoj sestrinskoj stranici, pomogle su da se poveća prodaja Zara od kada su lansirane u novembru, rekla je maloprodajna analitička kompanija Edited, piše Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading