dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prijave će se primati 30 kalendarskih dana počevši od prvog dana nakon objavljivanja Javnog konkursa na zvaničnoj internet stranici Grada Niša, navodi se obaveštenju.

Građani Niša koji žele da nabave kotlove na pelet ili gas mogu da se prijave na javni poziv i urade to uz subvencije Grada, koji će za nove uređaje davati polovinu novca.

Sve informacije o merama koje mogu da preduzmu u cilju smanjenja potrošnje energije i subvencijama, građani mogu dobiti i u novootvorenom Energetskom info-centru.

Za zamenu postojećih uređaja za grejanje efikasnijim - kotlovima na pelet i gas, mogu se prijaviti vlasnici i suvlasnici porodičnih kuća i stanova, koji poseduju dokaz o legalnosti objekta. Kuća ili stan ne mogu biti priključeni na sistem daljinskog grejanja ili mrežu prirodnog gasa i ne mogu da imaju dugove na osnovu poreza na imovinu.

Cene kotlova se kreću od 75.000,00 dinara pa naviše tako da od grada Niša građani mogu dobiti bespovratna sredstva u minimalnoj vrednosti od 32.000 dinara.

Zamena postojećih uređaja za grejanje efikasnijim uređajima na pelet, gde je maksimalno učešće Grada do 50% ukupne vrednosti kotla sa PDV.

Zamena postojećih uređaja za grejanje efikasnijim uređajima na gas, gde je maksimalno učešće Grada do 50% ukupne vrednosti kotla sa PDV - mere su koje sprovodi Grad Niš.

Svi detalji javnog poziva nalaze se na sajtu Grada.

Zamenu starih lošita za energetski efikasnije, Grad Niš sufinansira zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine u cilju smanjenja zagađenja vazduha.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading