Penzioneri
Foto: Printscreen

Upravni odbor (UO) Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) je na današnjoj sednici ponovo za vršioca dužnosti predsednika UO izabrao predstavnika Vlade Srbije Danila Vujičića, a za vršioca dužnosti zamenika predsednika UO predstavnicu Unije poslodavaca Srbije Vesnu Kovačević Stanković, objavio je Fond PIO.

Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju propisuje da se članovi Upravnog odbora imenuju na period od četiri godine, dok predsednika i zamenika predsednika UO bira na dve godine.

Danilo Vujičić i Vesna Kovačević Stanković su na ove funkcije izabrani drugi put u aktuelnom sazivu Upravnog odbora Fonda.

Govoreći o radu Upravnog odbora Fonda PIO u protekle dve godine, v. d. predsednika UO Danilo Vujičić je rekao da su članovi Upravnog odbora i stručne službe Fonda zadovoljni radom Fonda i UO, s obzirom na to da su, kako je naveo, postignuti izvanredni rezultati u osnovnoj delatnosti Fonda, što se pre svega odnosi na činjenicu da su penzije stabilne, redovne i da nikada nisu bile veće.

"Veliku zahvalnost dugujemo i državi, jer je stvorila takav ambijent da imamo veliki broj zaposlenih, da je svaki rad na crno suspendovan, tako da imamo ovakav priliv u našem budžetu", istakao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading