banja topilo
Foto: Printscreen/Youtube Printscreen

Spada u nedovoljno razvijene banje. Relativno je mala i nova a njena lekovita svojstva su otkrivena sasvim slučajno. Banja Topilo se neprestano širi, a smeštajni kapaciteti su uglavnom popunjeni tokom cele godine. Temperatura vode u Banji Topilo je od 34 stepena zbog čega spada u akroterme ili tople mineralne vode iz grupe hipotermalnih, čija se balneološka svojstva koriste za kupanje i piće.

Topla mineralna voda izvire iz oko 18 izvora. Banjsko lečilište raspolaže sa dva bazena zatvorenog tipa po sistemu neprekidnog doticanja i oticanja vode direktno sa izvora. Jedan bazen namenjen je samo ženama. Banja ima svog lekara koji propisuje terapiju, a za dodatni oporavak gostima su na raspolaganju masaža i elektroterapija.

Sezona lečenja u banji počinje 1. juna i traje do 30. septembra.

Postoje mnoge aktivnosti u kojima posetioci banje mogu da uživaju kao što su šetnja, lov i ribolov, branje lekovith biljaka i pečuraka, planinarenje, kampovanje, kupanje u Toponičkoj reci i obilazak Biserne pećine (koja se nalazi 200 metara od banjskih kupatila, nizvodno). Pored toga u blizini banje postoje nekoliko lepih mesta koje isto vredi posetiti.

Od Beograda je udaljena 233 kilometra i kolima je do nje potrebno oko 2 sata i 30 minuta.

Smeštaj u Banji Topilo

Smeštaj u blizini Banje Topilo za dve osobe po danu može da se nađe već za 2.920 dinara, odnosno za 1.460 dinara po osobi. Za navedeni iznos se dobija ceo apartman u kome se nalazi jedna spavaća soba, dnevna soba, kupatilo. U cenu su uključene takse i naknade. Smeštaj se nalazi na oko devet kilometra od Banje Topilo. 

Apartman sa spavaćom, dnevnom sobom, kuhinjom i kupatilom može da se nađe za 4.097 dinara po danu za dve osobe. Isto se nalazi na oko devet kilometra od Banje Topilo, piše Mondo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading