evri
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Koliko smo puta u poslednjih nekoliko godina čuli da cene nekretnina "lete u nebo" i da je skoro nemoguće priuštiti kupovinu stana. I kako će mlađi teško uspeti da steknu nešto u svoje vlasništvo.

I to je istina, kada se pogleda koliko košta kvadrat stana, a uz to vam se nudi i parking mesto u zgradi koje neretko treba doplatiti i do deset posto vrednosti kupljenog "krova nad glavom".

Parking

Foto: Shutterstock

 

Da to nije samo slučaj kod nas, nije baš utešno, ali ipak, prenosimo vam i vest iz "belog sveta". Recimo, u Njujorku je mesto za vaš automobil postalo toliko ekskluzivno da je pravo pitanje želite li uopšte da budete vlasnik vozila.

Zgrada 150 Charles je luksuzni neboder sa 15 spratova. Izgradio ga je programer Aleks Vitkof. Objekat ima impresivan izgled i enterijer koji je dizajnirao Alan Vancenberg. To ga je učinilo novim domom za mnoge svetski poznate zvezde. U njoj živi i sam vlasnik Vitkof, a društvo mu prave svetske zvezde poput Bena Stilera, Džon Bon Džovija i Irine Šajk. Sada je svaki od vlasnika stanova dobio priliku da kupi parking mesto u garaži.

Garaža

Foto: Shutterstock

 

Međutim, cena može biti prepreka jer je Aleks Vitkof procenio svako mesto na 500.000 dolara (oko 453.000 evra). Cene su astronomske, to je sigurno. Međutim, takođe je sigurno da je zgrada zaista luksuzna. Sa prozora nekih apartmana pruža se pogled na reku Hadson, a stanari mogu koristiti bazen, teretanu, zonu za jogu ili saunu.

Da li vam se pola miliona dolara za mesto u garaži čini mnogo? Pa recimo, najskuplji stan u ovoj zgradi košta šest miliona dolara, a oni najjeftiniji apartmani su oko 1,5 miliona dolara. Sada vam ni tih pola miliona ne deluju baš previše, jer je reč o prilično atraktivnoj ceni na ovoj lokaciji. Pogotovo ako uzmemo u obzir probleme s parkiranjem u Njujorku. A broj dostupnih mesta je prilično ograničen, jer je na raspolaganju samo 92 mesta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zamislite samo da imate više vozila i da su vam potrebna dva ili tri mesta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading