Mišlenova zvezdica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da energetska kriza obara Evropljane na kolena jasno je svima koji prate svetske medije, ali to nas nije sprečilo da doživimo šok po sletanju u Nemačku. Sve one priče o štednji energije ubrzo su nam se vratile, a jedna misao nam konstantno motala u glavi - Bolje da platimo i koji evro više nego da sedimo u sopstvenom znoju.

Naime, u koji god lokal da smo seli - dočekala nas je ista temperatura vazduha kao i spolja, jer ugostiteljski objekti apsolutno ne uključuju klima uređaje iako je tada još uvek bilo 30 stepeni.

Restoran u Grčkoj

 

 

Tako smo recimo ručak sa pićima za 4 osobe platili oko 70 evra, a sve što smo želeli je da platimo koji evro više samo da se rashladimo. Ipak, delovalo je da ljudima oko nas uopšte ne smeta veoma zagušljiva sredina - štaviše bili su potpuno naviknuti na nju.

Dodatni šok usledio je kada smo pokušali da osveženje pronađemo u obližnjoj prodavnici, gde se ispostavilo da se u frižideru mogu naći samo vode dok se gazirana pića i sokovi uopšte ne hlade.

Mislili smo da je u pitanju samo pogrešan odabir prodavnice, međutim u razgovoru sa lokalcima, ispostavilo se da je to normalna praksa u Nemačkoj, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading