naselje u sarajevu
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Ovo naselje koje je dobrim delom izgrađeno, iako je još u izgradnji, prodaje se za nešto manje od tri miliona maraka, tačnije 2.835.442 KM, što je oko milion i po evra, piše BiznisInfo.ba.

Prodaja će biti obavljena 27. novembra, a na zahtev Ziraatbank BH protiv firme Dido d.o.o. Inače, firma je 2017. godine u Sarajevu predstavila luksuzno stambeno naselje Golden Hils, koje će, kako su tada rekli, nići na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu.

Prema rečima investitora iz Turske i Švajcarske, koji su osnovali kompaniju, naselje je trebalo da ima 29 vila, ali i mnogobrojne prateće sadržaje, kao što su sportsko-rekreativni centar, igrališta za decu itd.

Burdžu Ujgur, jedan od partnera grupacije, tada je istakao da kompanija postoji preko 20 godina, a da je Golden Hils prvi projekat koji će realizovati u BiH.

„Veoma ozbiljno smo pristupili realizaciji ovog projekta. Mi smo partnerska kompanija turskih i švajcarskih privrednika. U prvoj etapi se planira izgradnja na 25.000 kvadrata, na tom prostoru biće 29 vila, sportska i društvena igrališta. Cilj nam je da što pre završimo izgradnju objekata, odnosno da u što moguće kraćem roku projekat privedemo kraju“, kazao je Ujgur.

Dodao je da je projekat vrednosti oko sedam do osam miliona evra, te da je jedan od ciljeva da se kroz ovaj projekt pomogne razvoj bh. privrede.

Prema podacima BiznisInfo.ba, vlasnici kompanije su Burdžu Ujgur i Atalaj Hakan iz Turske, te Šarl Šmidhauser iz Ženeve u Švajcarskoj.

Kako se uverila ekipa Biznisinfo, naselje je dobrim delom izgrađeno. Izgrađeno je 15-ak luksuznih vila. Na neke je već postavljena i fasada, dok na druge još nije. Kompanija je u međuvremenu zapala u finansijske probleme, a računi su joj blokirani zbog dugovanja, prenosi ATV.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading